Ladies met Lef

Als twee jonge gedreven ondernemers hebben Liana van Zwieten en Lisanne Hage altijd een drive om hun expertises uit te breiden. Ze hebben elkaar onlangs een dag getraind om kennis te delen. Lisanne trainde Liana in het beheersen van haar e-mailmanagement met de één-op-één training: “Efficiënt met Outlook”.

Lisanne: Hoe gaat het nu met het e-mailmanagement sinds je de training bij mij hebt gevolgd? Liana: In drukke periodes had ik nog wel eens last van achterstallige e-mails. Het lukte me dan niet altijd om mijn mail efficiënt af te handelen. Ik werd daar onrustig van. Ik wist dat er dan nog veel te doen was, maar vond het lastig om prioriteiten te stellen. Nu heb ik veel meer overzicht en hanteer een realistische dagplanning. In extreem drukke tijden houd ik mij nu vast aan een aantal, door jou aangereikte handvatten, waardoor ik gemakkelijker keuzes kan maken.

Geen “just-in-timemanagement” meer dus? Precies. Mijn wens was om meer rust en overzicht te creëren in mijn mailbox en mij er niet meer door te laten leiden. Nu is deze over het algemeen leeg en werk ik vanuit mijn agenda. Ik had al eerder timemanagementcursussen gevolgd, dus dan denk je het zelf op te kunnen lossen. Om die reden was ik aanvankelijk wat sceptisch over de training, maar ben oprecht verrast wat ik allemaal geleerd heb in één dag! Wat een verademing om nu op de juiste manier met Outlook te werken.

Dat is goed te horen en heel herkenbaar. Alle “timemanagement-tools” zijn er al, alleen moet je die wel leren toe te passen. In de praktijk gebeurt het uiteindelijk zelden, omdat de impact van het veranderen van je werkwijze en de investering in tijd die je daarvoor moet maken vaak worden onderschat. De oplossing zit niet in het hanteren van een “klok”, maar in het vinden van een kompas; de handvatten om de juiste keuzes te kunnen maken met de juiste tools. Outlook is daar een goed voorbeeld van. De meesten mensen hebben nooit echt geleerd met Outlook te werken en weten niet welke voordelen ermee te behalen zijn. Door Outlook in te zetten als hulpmiddel in plaats van alleen communicatiemiddel kun je meer werkbare uren uit je dag halen.

Het heeft er inderdaad voor gezorgd dat ik minder werkdruk ervaar en meer tijd heb om te ondernemen. Wat mij betreft een nuttige investering die zichzelf snel heeft terugbetaald!

In de volgende editie gaan we wat dieper in op de inhoud van de training van Space4More – Professional Organizing.

 

Cijfers Enzo

  • 75% van de professionals vindt dat de efficiency binnen hun organisatie beter kan
  • Bij minder dan 2% van organisaties wordt maximaal efficiënt gewerkt
  • We verliezen gemiddeld 650 uur per jaar aan email-activiteiten
  • We besteden ongeveer 28% van onze werktijd aan e-mail
  • Er worden gemiddeld 294 miljard e-mails per dag verstuurd

 

Bron: De Venen INTO Business
Datum: December 2015